Virtuvės priežiūra – svarbūs aspektai

Dujines kaitlentesDaugelis iš mūsų virtuvėje praleidžia labai daug laiko – maisto gaminimas, indų plovimas, virtuvės tvarkymas, valgymas ir kt. Net jei per dieną gaminate tik vos keletą patiekalų, tam įprastai tenka paaukoti mažiausiai keletą valandų savo laiko. Todėl visiškai natūralu, kad neretai susiduriame su pačiomis įvairiausiomis problemomis. Pateiksime kelis patarimus, kurie padės išsaugoti tvarką virtuvėje ir nesusidurti su labai sudėtingomis situacijomis.

Labai svarbu nepamiršti virtuvėje esančio maisto produktų. Kai kuriuos jų daugelis žmonių yra linkę laikyti atviroje vietoje, t.y. ne šaldytuve. Pavyzdžiui, duona yra vienas iš pagrindinių maisto produktų, kuris yra laikomas duoninėje. Tačiau jei norite prailginti jos galiojimo laiką – tokius kepinius laikykite šaldytuve. Tą patį galima pasakyti ir apie saldumynus ar netgi kavą. Tuo tarpu daržovėms turėtume skirti ypatingai didelį dėmesį. Neretai pasitaiko atvejų, kai daržovės, laikomos šaldytuve, labai greitai sugenda. Jei jas nuolatos veikia didelė drėgmė, puikiai suprantama, kad jų galiojimo laikas bus trumpesnis. Todėl norėdami jį prailginti, daržoves įvyniokite į popierinį rankšluostį, kuris sugers drėgmę.

Žinoma, virtuvę taip pat reikia labai dažnai valyti. Ruošiant maistą, dažnai net nepastebime, kaip ant sienų, grindų ar virtuvės baldų durelių ir kitų paviršių patenka daug įvairių maisto likučių. Jei jų laiku nenuvalome, tuomet pastarieji gali pažeisti paviršius – ypač tuomet, kai bandysime juos nuvalyti. Jei vis dėlto taip nutiko ir laiku nepamatėte vienos ar kitos dėmės, būtinai naudokite tik tam puikiai pritaikytas valymo priemones, kurios nekenks skirtingiems virtuvės paviršiams ir jų nesubraižys.

Taipogi, kadangi virtuvėje dažniausiai naudojame įvairius buitinės technikos prietaisus, negalime nuvertinti ir jų tinkamo naudojimo bei priežiūros subtilybių. Tiek elektrinės, tiek ir dujines kaitlentes reikalauja atitinkamo dėmesio, todėl visuomet verta pasidomėti, ką rekomenduoja vieno ar kito buitinės technikos prietaiso gamintojai. Tokiu būdu prailginsite turimos įrangos galiojimo trukmę ir galėsite sutaupyti kur kas daugiau laiko bei pinigų.

Dar vienas svarbus patarimas – gamindami maistą, visuomet įjunkite ir garų surinkėją. Nepaisant to, kad galite manyti, jog jūsų gaminamas maistas neskleis daug garų ar specifinio kvapo, neįjungus gartraukio, labai greitai užsiterš jūsų virtuvės sienos, lubos ir įvairūs baldai.